Daugelis augalų mylėtojų, turinčių nuosavos žemės, jau sausio mėnesį pradėjo sėti įvairius augaliukus, kuriems reikia dažniausiai ilgesnio dygimo ir brendimo laiko. Na, o tiems, kurie gali užsiimti tik kambarine daržininkyste – jie jau gali sėti pirmuosius greitai augančius žalumynus, kuriems užtenka ir trumpos dienos. Iš jų geriausiai žinomos ir pačios paprasčiausios, net nereikalaujančios žemių yra pipirnės, lapiniai burokėliai ar svogūnų laiškai.

Daugelis nežino, kad ir paprasčiausios saulėgrąžos taip pat yra tinkamos auginti kaip valgomi daigai. Juk žiemos pabaigoje ar ankstyvą pavasarį žmogaus organizmui dažnai trūksta vitaminų ir mineralų, o ir šiaip norisi gaivios žalumos virtuvėje, tad kodėl gi nepasisodinus mini daržo ant palangės ?  Tad šį kartą – apie saulėgrąžas, kurios vasarą puošia mūsų gėlynus stambiais ir geltonais žiedais. Kad saulėgrąžų sėklos ir aliejus dažnai vartojami maistui, tą daugelis žinome, bet ar žinote, kad ir jų daigai irgi yra sveiki ir skanūs ? Tad verta pabandyti, tikrai nesudėtinga.